Wednesday, April 20, 2011

AKU BUNTU (HELP ME PLEASE)


Perbincangan antara staf di tmpat aku practical dgn xtaw spe..hahaha.. :-

"noted... i akan discuss dengan Taufiq pula. Nak tanya samada dia berminat atau tidak untuk jadi temp staff sebab dia habis LI 29 april ni... apa2 nanti i updated u.ok"

ok..mule2 mmg aku xtaw pape pasal ni..sehingga la aku diberitahu oleh seorang rakan, si afro..

then smpi plak akak yang keje kt situ jmpe aku.. 
BELIAU : taufiq..awak berminat x klu kitorg nk tawarkan awk as temporary staff kt cnie??
 AKU : Ermmm..boley kak..tp sy nak siapkn report lg...nak mmg nak..
BELIAU :  Ok..camni..awk boley keje lbey mase??kuar site??cam skang yg awk tgk ni..autocad awk pndi x??
AKU : Boley..tp yg autocad tu sy x bpe konfiden la kak..da lme da sy bljr..tu pon basic je..ingat x ingat je ni..
BELIAU : xpe..smpi ble nk bljr??mule2 mmg la x pndi..lmbt ckit..prkara biasa la tu..tp at least nnti u ade pngalaman bekerja..once u da abis dip nnti..u rse org yg nk amek pkerja tu akan amek orang yang ade experience or yg xde experience??
AKU : Msti la orang yg ade pngalaman kak..
BELIAU : kan??then dari situ u boley la jugak klu nk demand gaji ke..tp..u bukan kat department hardware taw..
AKU : ha??abis tu??
BELIAU : u akan ditmpatkan di project atau maintainence??mksudnye u akan bljr bnde bru la nnti..xde la asyik ngan solder je..ehehe
AKU : GULP!!

Buntu2...nak mmg nak la kan..keje kot..ade la gak aku duit cuti2 nnti..tp report aku mmpu ke aku nk siapkn??autocad pulak..adui..aku da x hengat da ni...kang klu da jd staf situ..autocad x siap kene ngan MD plak..camno ni??CAMNO!!!!!!    
  
  





6 comments:

NuSaNa NoSa 91 said...

pilih la mana yg byk bg benefit.. ^_^

aida4eva said...

try je la kje masa cuti..

boleh tmbh income :)

final report no hal hal..pas balik keje tu wat la sikit2 ari2..lm2 lengkap la..jgn soklusa anta mlm tu baru nak wat..mmg naya lah cam tu :P

Topek said...

2 la pasal..
xtaw yg mne 1 ni..:)

alia othman said...

ambek je lah wehh. kalau buat autocad pon, mesti ade org ajar jugak kan? boleh igt balik tu. so, better ambek kot. tapi ikot kau lah. hee

Butterfly Kisses said...

Benda belum depan mata mmg lar rase 'mcm' xleh buat.Tp bila dah tengok, pelan2 mesti bolehnyer lar!

Topek said...

aida: hehehe..ok2..thanx 4 ur idea..i mmg amek kot..:)

alia: hehe..2 la kn..pluang hanye skali..aku mmg fikir pngalaman pon ni..aku amek kot..;)thanx 4 ur concern..:D hehehe

butterfly: yup..btol2..kite x cuba xtaw kn..;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...