Thursday, December 16, 2010

TERGAMAM & CUAK


Arini aku mengalami pengalaman yang tak pernah pun aku terfikir akan trjadi kt aku..Aku ngaku mmg aku cuak gler vavi, goyang, shaking, suspen n yg seangkatan dengannye...Allah je yg taw cmne aku nye prasaan..2 sebab aku blk keje awal arini..
tp aku brsyukur coz aku selamat..Korg nk tau pe yg jd?????


Camni....td waktu lunch...erm dalam kol 1.15 camtu x silap aku...aku g bank dekat2 ngan ofis aku gak...yla...nk lunch ingat nak cocok la duit ckit...tp ble aku sampai2 je kt luar bank tu aku tgk seramai tidak manusia...aku da mls da...tp fikirkn nk mkn n xde duit so aku hadap gak la ramai2 tu...then, sebaik je aku mlangkah msok dlm bank tu, ade sorang brader bdn besar2 baju itam cekak leher aku n tolak aku kt tepi dinding....pastu die jerit lak tu.."KO JGN BISING2!!!!!DOK JE SITU!!!!"aku pelik la...pahal lak ni...da abis cuak da aku time tu...Pastu baru aku taw yg bank 2 tengah dirompak....bapak die...


Aku da huru hara da time tu...Jd bodoh xtaw nk wtpe....Nak lari kuar kang xpasal kene tembak...mati katak aku kt c2....Aku pn trpakse dok diam je kt c2 ngan yg len yg kene tahan skali...Ade sorg akak sebelah aku ni try kol polis...Prompak 2 ley pasan lak....terjatuh akak tu kene lempang...Tp suami akak tu cube fight blk...yla...msti la nk protect bini kn...Ngan laki akak tu kene skali...ksian aku tgk....aku mmg xtaw nk wtpe da...Ade 5 org kot jage kitorg...sume ade pistol...mmg aku cuak abis la...aku x sngke pn bnde ni aku akn alami...nk nangis pn ade...


Tp rupe2nye...ade sorg abg ni sempat msj rakan cop...dalam kol 2 camtu polis smpi...keliling bank 2 polis kepong...Aku tgk prompak2 tu da goyang da...Tetibe sorg drpd prompak 2 tros capai sorg makcik...nk jd kn tebusan...aku taw korg pn cam caye x caye je kn...tp tu hak korg la nk caye ke x...tp aku ckp mmg suspen gler time ni...prompak 2 ckp die nk kuar ngan selamat...klu x makcik 2 die nk tembak...tp polis x brundur...Tetibe je prompak 2 lpskn 1 tembakan ke ats..Aku trkejot gler tros pjam mata n tutup tlinge...
tetibe aku rase bahu aku kene tepuk n die jerit WOI!!!...aku tkot2 trpakse gak bukak mate...ble aku bukak je mate aku tgk aku kt surau..rupe2nye aku BERMIMPI...hahahahhaha..aku x lunch pn....sori kalian...:)

3 comments:

si afro besar said...

kau mcm bodo pek.
babi la.:D

Topek said...

hhahaha..
sane ade kamera..
say peace..

miSz maR0o said...

hahaa~
sengal!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...